Airbus: Παραγγελία 2 δισ. δολ. από China Eastern

Η Airbus εξασφάλισε παραγγελία αξίας 2 δισ. δολ. για 20 αεροσκάφη Α330-200 από την China Eastern Airlines, την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Κίνας.

Airbus: Παραγγελία 2 δισ. δολ. από China Eastern
Η Airbus εξασφάλισε παραγγελία αξίας 2 δισ. δολ. για 20 αεροσκάφη Α330-200 από την China Eastern Airlines, την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Κίνας. Οι κινεζική εταιρία έχει το δικαίωμα αγοράς 10 επιπλέον αεροσκαφών.

Η παραγγελία είναι μια από τις εννέα συνολικά τις οποίες συμφώνησαν κινεζικές και γαλλικές εταιρίες κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης Zeng Peiyan στο Παρίσι. Σε άλλες συμφωνίες εμπλέκονται η Electricite de France, η Alstom, η Alcatel και η Areva.

Με αυτή την τελευταία παραγγελία, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο η διαφορά ανάμεσα στις παραγγελίες του ισχυρότερου ομίλου εμπορικών αεροσκαφών Airbus και της ανταγωνιστικής της εταιρίας Boeing των ΗΠΑ.

Πριν την άσκηση του δικαιώματος αγοράς 30 αεροσκαφών από την JetBlue Airways αυτή την εβδομάδα, οι παραγγελίες στην Airbus είχαν φτάσει τις 70, ενώ της Boeing τις 68.

Το Α330 έχει δυνατότητα μεταφοράς 250 με 330 επιβατών και πωλείται προς 121 εκατ. με 132 εκατ. δολάρια, αναλόγως με το μοντέλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v