Ενισχύθηκε ο σύνθετος δείκτης ΟΟΣΑ τον Απρίλιο

Ο σύνθετος οικονομικός δείκτης του ΟΟΣΑ αυξήθηκε στο 124 τον Απρίλιο έναντι του αναθεωρημένου 123,7 τον Μάρτιο. Ο δείκτης των ΗΠΑ ενισχύθηκε στο 134 από 133,5 ενώ της ευρωζώνης στο 123,2 από 122,8 αλλά και στις δύο περιπτώσεις υποχώρησε για πολλοστό μήνα σε εξαμηνιαία βάση.

Ενισχύθηκε ο σύνθετος δείκτης ΟΟΣΑ τον Απρίλιο
Ο σύνθετος οικονομικός δείκτης του ΟΟΣΑ αυξήθηκε στο 124 τον Απρίλιο έναντι του αναθεωρημένου 123,7 τον Μάρτιο. Στην αρχική πρόβλεψη ο δείκτης Μαρτίου είχε εκτιμηθεί στο 124.

Ο σύνθετος οικονομικός δείκτης καταρτίζεται βάση μιας σειράς βραχυπρόθεσμων δεικτών οι οποίοι σχετίζονται με την ανάπτυξη του ΑΕΠ των 30 μελών του διεθνούς οργανισμού και θεωρείται μια πρώτη ένδειξη για τυχόν ”στροφές” της οικονομικής δραστηριότητας από επέκταση σε συρρίκνωση και τανάπαλιν.

Ο δείκτης των ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Απρίλιο στο 134 από 133,5 ενώ της ευρωζώνης ενισχύθηκε στο 123,2 από 122,8. Και στις δύο όμως περιπτώσεις η μεταβολή του δείκτη σε εξαμηνιαία βάση υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά στις ΗΠΑ και για πέμπτη φορά στην ευρωζώνη.

Ο εξαμηνιαίος δείκτης θεωρείται ότι προσφέρει πιο ξεκάθαρη ένδειξη για τυχόν σημεία καμπής στην πορεία του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v