Τάσεις σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Μικτές τάσεις διαμορφώνονται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές ”κλειδώνουν” κέρδη μετά την ανάκαμψη των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων. Οι όγκοι συναλλαγών είναι περιορισμένοι ενόψει της αργίας στη Wall Street την Παρασκευή.

Μικτές τάσεις διαμορφώνονται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές ”κλειδώνουν” κέρδη μετά την ανάκαμψη των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων.

Οι όγκοι των συναλλαγών είναι περιορισμένοι και αναμένεται να παραμείνουν έτσι έως το τέλος της εβδομάδας, καθώς η αργία της Παρασκευής της Wall Street οδηγεί τους επενδυτές σε στάση αναμονής.

Η νευρικότητα για τις κινήσεις στις πετρελαϊκές αγορές, η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed στις 30 Ιουνίου και οι μικτές επιχειρηματικές ανακοινώσεις, αναμένεται να συντηρήσουν τα διεθνή χρηματιστήρια σε περιορισμένες κλίμακες στο ερχόμενο διάστημα.

Σήμερα, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,10% στις 4.496 μονάδες, ενώ ο CAC 0,14% στις 3.727 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX παραμένει αμετάβλητος στις 4.017 μονάδες και οι αναλυτές προβλέπουν τάσεις σταθεροποίησης στην κλίμακα των 4.000-4.060 μονάδων στις ερχόμενες συνεδριάσεις.

Οι τεχνολογικές μετοχές διατηρούνται υψηλότερα μετά τις δύο συστάσεις που αναβαθμίζουν τους κλάδους τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας.

Εξαίρεση η μετοχή της Nokia, που υποχωρεί 0,9% στα 11,54 ευρώ μετά την έκθεση της Gartner που έδειξε συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς για τον κολοσσό των κινητών τηλεφώνων, στο α’ τρίμηνο. Πτώση προκάλεσε και στη μετοχή της Alstom μετά την σύσταση της Deutsche Bank προς τους επενδυτές για ”πώληση” μετοχών από την προηγούμενη σύσταση ”διακράτησης”.

Τάσεις σταθεροποίησης σε χαμηλότερα επίπεδα προοιωνίζουν και τα futures για τους δείκτες της Wall Street, μετά την εκτίναξη σε υψηλό έξι εβδομάδων στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του διοικητή της Fed, Alan Greenspan, από την οποία οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η μετοχή της Texas Instruments στις ευρωπαϊκές συναλλαγές υποχωρεί, μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψης της εταιρίας για τις πωλήσεις μικρο-επεξεργαστών στο β’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v