Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Ανάκαμψη σημειώνουν οι ευρωαγορές, καθώς μια σειρά μακροοικονομικά και επιχειρηματικά στοιχεία μεταστρέφουν το επενδυτικό ενδιαφέρον από τις πετρελαϊκές ανησυχίες που ”στοίχειωσαν” επί τρεις εβδομάδες τις συναλλαγές. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία από την ανεργία στις ΗΠΑ.

Ανάκαμψη σημειώνουν οι ευρωαγορές, καθώς μια σειρά μακροοικονομικά και επιχειρηματικά στοιχεία μεταστρέφουν το επενδυτικό ενδιαφέρον από τις πετρελαϊκές ανησυχίες που ”στοίχειωσαν” επί τρεις εβδομάδες τις συναλλαγές.

Οι δείκτες και στις 17 δυτικοευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,31% στις 4.449 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,71% στις 3.944 μονάδες και ο CAC 0,64% στις 3.677 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζουν οι εταιρίες ημιαγωγών, όπως η ASML Holding και η Infineon Technologies, μετά την ανακοίνωση της Intel Corp. που δεν ήταν απογοητευτική όπως φοβόταν η αγορά.

Ο τεχνολογικός κλάδος, που είχε την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των επιμέρους δεικτών του Stoxx 600 πέρσι, έχει φέτος από τις χειρότερες εμφανίσεις, καθώς οι επενδυτές προτιμούν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τρόφιμα και ποτά και γενικότερα τίτλους που είναι λιγότερο εξαρτημένοι από τον κύκλο της οικονομικής ανάκαμψης.

Τη βελτίωση του κλίματος βοήθησαν και οι ευοίωνες μακροοικονομικές ανακοινώσεις στην Ευρώπη, όπου οι λιανικές πωλήσεις των ”12” και οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία εμφάνισαν ανέλπιστα δυναμική ανάκαμψη.

Με αρκετές προσδοκίες αναμένουν οι επενδυτές τα κρίσιμα macro για την ανεργία που θα ανακοινωθούν το απόγευμα στην αμερικανική αγορά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της πλειονότητας των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, οι Αμερικανοί εργοδότες πρόσθεσαν τον περασμένο μήνα 225.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 5,6%.

Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τις νέες θέσεις εργασίας, θα έχουμε το καλύτερο τρίμηνο για την ανάπτυξη της απασχόλησης από το 2000 και το σύνολο του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν μέχρι στιγμής στο έτος θα ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v