”Νευρικές” απώλειες στις ευρωαγορές (update)

Κλίμα νευρικότητας επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, που επέτειναν τις γεωπολιτικές ανησυχίες και οδήγησαν σε νέα άνοδο τις τιμές του πετρελαίου. Αναμένεται η αντίδραση της Wall Street.

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατεί έντονη νευρικότητα ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του OPEC.

Τα μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στη Βηρυτό όπου πραγματοποιείται η τακτική συνέλευση του οργανισμού και οι αγορές αναμένεται να ”πυρπολούνται” από φήμες και δηλώσεις μέχρι την Πέμπτη, οπότε και προβλέπεται να ανακοινωθεί η τελική απόφαση για το πλαφόν παραγωγής πετρελαίου.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, άνοιξαν με μικτές τάσεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, που επέτειναν τις γεωπολιτικές ανησυχίες και οδήγησαν σε νέα άνοδο τις τιμές του πετρελαίου. Οι επενδυτές αναμένουν τις πρώτες αντιδράσεις της Wall Street στις εξελίξεις για να καθοριστεί πιο σαφής τάση.

Ο δείκτης FTSΕ υποχωρεί 0,28% στις 4.418 μονάδες με επόμενο επίπεδο στήριξης κατά την τεχνική ανάλυση στις 4.400 μονάδες. Ο δείκτης DAX υποχωρεί 1,15% στις 3.876 μονάδες, έχοντας απωλέσει το ψυχολογικό φράγμα των 3.900 μονάδων και κινούμενος προς το επόμενο επίπεδο στήριξης, στις 3.870/3880 μονάδες. Ο CAC υποχωρεί 1,24% στις 3.624 μονάδες.

Εχθές δεν λειτούργησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και το αμερικανικό χρηματιστήριο. Από τις μεγάλες ευρωαγορές που παρέμειναν ανοιχτές, η Φρανκφούρτη και το Παρίσι έκλεισαν με οριακή άνοδο της τάξης του 0,5%, με ευνοημένες της ενεργειακές μετοχές, οι οποίες ενισχύθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Η μετοχή της Fiat αντέδρασε με πτώση 1% στην απόφαση της οικογένειας Agnelli να τοποθετήσει στη θέση του προέδρου του ομίλου τον επικεφαλής των αυτοκινήτων Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, προκαλώντας την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Giuseppe Morchio.

Η Vivendi Universal αντέδρασε με άνοδο 2,5% στα 21,4 ευρώ σε δημοσίευμα του γαλλικού Τύπου ότι η Vodafone Group μελετά προσφορά εξαγοράς της Vivendi προς 27 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v