Ανοδική εκτίναξη με... ανησυχία στις ευρωαγορές

Η ανάκαμψη της Wall Street και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου εμπνέουν δυναμική άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο, το κλίμα παραμένει εξαιρετικά νευρικό εν αναμονή νέας ανόδου στις τιμές των καυσίμων και εξαιτίας της απειλής νέας τρομοκρατικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Η ανάκαμψη της Wall Street που έκλεισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου εμπνέουν δυναμική άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, το κλίμα παραμένει εξαιρετικά νευρικό στις αγορές, καθώς ”οι τιμές των καυσίμων αναμένεται να ανακτήσουν ανοδική πορεία οποιαδήποτε στιγμή”, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Στο κλίμα αστάθειας συμβάλλει και η προειδοποίηση για νέα τρομοκρατική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ φέτος το καλοκαίρι. Εάν η απειλή υλοποιηθεί, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η υποχώρηση των χρηματιστηρίων θα είναι δραματική.

Σήμερα πάντως οι επενδυτές εφορμούν σε μετοχές που έχουν υποχωρήσει σε πιο ελκυστικά επίπεδα μετά το πρόσφατο ”σερί” απωλειών και ο δείκτης DAX κινείται με θεαματική ανάκαμψη 1,73% στις 3.894 μονάδες, ενώ ο CAC ακολουθεί με άνοδο 1,34 στις 3.659 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,93% στις 4.459 μονάδες. Τα αποτελέσματα των ασφαλιστικών Munich Re και Scania εμπνέουν δυναμικά κέρδη στον ασφαλιστικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v