Δυναμώνουν οι τάσεις ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Δυναμικές τάσεις ανάκαμψης εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου αφαίρεσε τις πιέσεις και οδήγησε τους επενδυτές σε αναζήτηση τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα μετά την πρόσφατη βύθιση τιμών.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου αφαίρεσε τις πιέσεις και οδήγησε τους επενδυτές σε αναζήτηση τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα μετά την πρόσφατη βύθιση τιμών.

Οι τιμές του πετρελαίου, η εκτίναξη των οποίων σε ιστορικά ρεκόρ προκάλεσε έντονους φόβους για επιβράδυνση της διεθνούς ανάπτυξης και της επιχειρηματικής κερδοφορίας και ώθησε σε κάθετη βύθιση τις ευρωαγορές, κινούνται σήμερα για δεύτερη συνεδρίαση σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ακολουθώντας το μίνι ράλι της Wall Street χθες, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,67% στις 4.443 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 1,57% στις 3.848 μονάδες και ο CAC ακολουθεί με άνοδο 1,48% στις 3.600 μονάδες, μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικής ανάπτυξης στο γαλλικό ΑΕΠ α’ τριμήνου.

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο κλάδος υψηλής τεχνολογίας, μετά τα καλά αποτελέσματα της αμερικανικής Hewlett-Packard, καθώς και οι ασφαλιστικές μετοχές που ευνοούνται από το θετικό κλίμα που δημιούργησαν τα αποτελέσματα της Zurich Financial.

Υποστηρικτικά λειτουργεί και η ανακοίνωση της Κίνας ότι δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, μια προοπτική που είχε προκαλέσει μεγάλη πτώση στις τιμές των πρώτων υλών, καθώς η θεαματική ανάπτυξη της ασιατικής οικονομίας έχει οδηγήσει στα ύψη την ζήτηση και άρα τις τιμές πολλών εμπορευμάτων.

Η ανακοίνωση ευνόησε ιδιαίτερα την λονδρέζικη αγορά, όπου ο κλάδος πρώτων υλών έχει ειδικό βάρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v