Νέα άνοδος στην Ασία με αναρρίχηση Nikkei 2,4%

Σε υψηλότερα επίπεδα εκτινάχθηκαν οι τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Επιπλέον στήριξη προσέφερε η δήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ότι θα αποφύγει αύξηση των επιτοκίων.

Σε υψηλότερα επίπεδα εκτινάχθηκαν οι τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, διασκέδασε τους φόβους για μείωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων εξαιτίας του ακριβού ενεργειακού κόστους.

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι εταιρίες από τον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως η Samsung Electronics και η NEC, μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών κερδών από την αμερικανική Hewlett-Packard.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού εκτινάχθηκε 3,3% στις 84,75 μονάδες. Στο Τόκιο ο Nikkei αναρριχήθηκε 2,4% στις 10.967 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ασία εξασφάλισε ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν (5,5%), καθώς η κυβέρνηση ενεργοποίησε ειδικό ταμείο για την αγορά μετοχών πριν την ορκωμοσία του προέδρου Chen Shui-bian, που εξασφάλισε δεύτερη θητεία.

Ο μετοχές σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα υποστηρίχθηκαν επιπλέον από την δήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ότι θα αποφύγει αύξηση των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v