Δυναμώνει η ανάκαμψη στις ευρωαγορές (update)

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής ακόμη και χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων μελών του OPEC προκάλεσε ανακούφιση τους επενδυτές και ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής ακόμη και χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων μελών του OPEC δημιούργησε χώρο για ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές άνοιξαν σε ελαφρώς υψηλότερα την πρώτη χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας και οι τάσεις ανάκαμψης επιταχύνθηκαν σύντομα.

Αισθητή είναι η ανάκαμψη των κλάδων που υπέστησαν έντονες πιέσεις από την πρόσφατη εκτίναξη στις τιμές του πετρελαίου και ειδικά των αεροπορικών εταιριών, των χημικών εταιριών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο δείκτης FTSE κινείται με άνοδο 0,59% στις 4.457 μονάδες, ενώ ο DAX ανακάμπτει αισθητά (1,31%) στις 3.882 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC, που άνοιξε με απώλειες, ενισχύεται 0,54% στις 3.626 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v