Εκδοση 76,3 εκατ. νέων μετοχών από Lufthansa

Η Lufthansa προχωρά σε έκδοση μετοχών προκειμένου να συγκεντρώσει 752 εκατ. ευρώ για την αύξηση του στόλου της. Η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης θα διαθέσει στους επενδυτές 76,3 εκατ. νέες μετοχές προς 9,85 ευρώ τουλάχιστον έκαστη.

Εκδοση 76,3 εκατ. νέων μετοχών από Lufthansa
Το Δ.Σ. της Lufthansa αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με έκδοση 76.320.000 νέων μετοχών και αναδόχους τις Dresdner Kleinwort Wasserstein και Morgan Stanley.

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετέχουν οι υπάρχοντες μέτοχοι της εταιρίας με δικαίωμα προτίμησης απόκτησης μίας νέας μετοχής για κάθε 5 παλαιές.

Οι νέες μετοχές θα εκδοθούν σε τιμή τουλάχιστον στα 9,85 ευρώ ανά μετοχή (max discount 18,6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 21ης Μαΐου) ενώ η τελική τιμή έκδοσης των νέων μετοχών θα ανακοινωθεί την 1η Ιουνίου.

Η περίοδος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lufthansa θα διαρκέσει από τις 3 έως και τις 16 Ιουνίου, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο των δικαιωμάτων προτίμησης θα είναι μεταξύ της 3ης και 14ης του ίδιου μήνα.

Οι νέες μετοχές θα φέρουν στους κατόχους τους το δικαίωμα στην παραλαβή του μερίσματος που θα διανεμηθεί για την οικονομική χρήση 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v