Πειστική άνοδος στις ευρωαγορές

Σε πειστικά υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την ανακούφιση που προκάλεσε η εκτόνωση στην ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου. Ενδιαφέρον για ”κυκλικές” μετοχές. Ανοδικά τα futures στη Wall.

Σε πειστικά υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την ανακούφιση που προκάλεσε η εκτόνωση στην ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχωρούν μετά την δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής της και οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ευνοούν μετοχές των οποίων οι πωλήσεις ακολουθούν τον οικονομικό κύκλο, καθώς εξασθενίζουν οι φόβοι ότι το πετρέλαιο θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,50% στις 4.453 μονάδες, ενώ ο DAC εκτινάσσεται 1,68% στις 3.896 μονάδες και ο CAC ακολουθεί με κέρδη 0,93% στις 3.640 μονάδες.

Ολοι οι βασικοί δείκτες στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται πλην του Λουξεμβούργου και του Μιλάνου. Στο Μιλάνο ωστόσο η πτώση που εμφανίζεται οφείλεται σε τεχνητούς λόγους, καθώς αναπροσαρμόστηκαν οι τιμές 20 μετοχών που διένειμαν μέρισμα αλλά οι αλλαγές δεν προσαρμόστηκαν στον δείκτη Mib30. Προσαρμοσμένος ο δείκτης (υπολογίζεται περίπου 557 μονάδες υψηλότερα) κινείται ενισχυμένος κατά 1% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ιδιαίτερα ευνοημένες είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες (DaimlerChrysler +2,1% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης), οι εταιρίες κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (Siemens +2,2%, Philips Electronics +3%), οι αεροπορικές εταιρίες (Iberia +2,6%) και οι όμιλοι χημικών προϊόντων (Akzo Nobel +2,6%, Rhodia +2,6%).

Ανοδικές τάσεις, προοιωνίζουν και τα futures για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street. Καθώς καθησυχάζουν οι ανησυχίες για τις τιμές του πετρελαίου και την συνεπαγόμενη επιτάχυνση στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, το ενδιαφέρον προβλέπεται να επικεντρωθεί σε μεμονωμένες επιχειρηματικές ειδήσεις.

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Thomson Financial, τα κέρδη των εταιριών του δείκτη S&P 500 προβλέπεται να εμφανίσουν αύξηση 17,4% στη φετινή χρονιά, που θα είναι η καλύτερη εμφάνιση από το 1999.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v