Ζημιές αλλά κι ελπίδες στην δισκογραφική ΕΜΙ

Οι ζημιές της ΕΜΙ ανήλθαν στο οικονομικό έτος στις 71,6 εκατ. στερλίνες κυρίως εξαιτίας του κόστους απομάκρυνσης των ”μη αποδοτικών” καλλιτεχνών. Ενθαρρυντικές ενδείξεις στην αμερικανική αγορά, εντοπίζει η τρίτη ισχυρότερη δισκογραφική στον κόσμο.

Ζημιές αλλά κι ελπίδες στην δισκογραφική ΕΜΙ
Οι ζημιές της τρίτης μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρίας στον κόσμο, της ΕΜΙ, ανήλθαν στο οικονομικό έτος στις 71,6 εκατ. στερλίνες, κυρίως εξαιτίας του κόστους απομάκρυνσης των ”μη αποδοτικών” καλλιτεχνών.

Η εταιρία περιμένει πάντως ότι η διεθνής πτώση στις πωλήσεις μουσικών προϊόντων είναι πολύ πιθανό να σταματήσει στη φετινή χρονιά. Ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου στις 2,12 δισ. στερλίνες έναντι 2,18 δισ. στερλινών πέρσι.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδίας Δισκογραφικής Βιομηχανίας, οι πωλήσεις μουσικής στον πλανήτη υποχώρησαν 7,6% στα 32 δισ. δολ. το 2003, με ετήσια πτώση για τέταρτο συνεχόμενο έτος.

Η ΕΜΙ περιμένει επιβράδυνση της μείωσης πωλήσεων φέτος, καθώς η ζήτηση από τις ΗΠΑ, που είναι η μεγαλύτερη μουσική αγορά στον κόσμο, αυξήθηκε 4% στο εξάμηνο μέχρι τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v