Ήπια άνοδος στην Ευρώπη

Ήπια άνοδο 0,5% κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια Φρανκφούρτης και Παρισιού, ενώ οι υπόλοιπες διεθνείς αγορές ήταν κλειστές λόγω αργίας. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας, ενώ τα βίαια γεγονότα στην Σαουδική Αραβία το Σαββατοκύριακο προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Ήπια ήταν η σημερινή συνεδρίαση στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότερες αγορές ήταν κλειστές λόγω της σημερινής αργίας

Παράλληλα τα βίαια γεγονότα στην Σαουδική Αραβία το Σαββατοκύριακο απέτρεψαν τους επενδυτές να ανοίξουν νέες θέσεις μέχρι ο αντίκτυπος στις τιμές του πετρελαίου γίνει ξεκάθαρος.

Σημειώνεται πως σήμερα τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Δανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία αλλά και στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.

Επίσης κλειστές παρέμειναν οι αγορές στην άλλη όχθη του ατλαντικού λόγω της εορτής της Memorial Day.

Ο τομέας που έκλεψε την παράσταση στην σημερινή συνεδρίαση ήταν αυτός της υψηλής τεχνολογίας με την Nokia, τη Φιλανδική εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, να πρωταγωνιστεί έπειτα από αναφορές που την έκαναν λόγο για ενίσχυση των πωλήσεων της, τις τελευταίες εβδομάδες στην γηραιά Ήπειρο.

Συγκεκριμένα η μετοχή της Nokia κέρδισε 2,4% κλείνοντας στα 11,43 ευρώ.

Ο δείκτης Xetra Dax στην Φρανκφούρτη έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 3,921.41 μονάδες ενώ ο CAC-40 στο Παρίσι κέρδισε επίσης 0,5% κλείνοντας στις 3,669.63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v