Κατοχυρώνουν κέρδη οι ευρωαγορές

Επιχειρηματικές ειδήσεις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών στις ευρωαγορές, που εμφανίζουν κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση της πρώτης εκτίμησης για το αμερικανικό ΑΕΠ α’ τριμήνου.

Με την ελπίδα ότι η εκτίναξη στις τιμές του πετρελαίου δεν θα προκαλέσει εκτροχιασμό στην οικονομική και εταιρική ανάπτυξη, οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές στρέφουν το ενδιαφέρον σε επιχειρηματικές ειδήσεις και υποστηρίζουν ανάκαμψη τιμών για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Τα βλέμματα στρέφονται για τη συνέχεια στην ανακοίνωση σημαντικών μακρο-οικονομικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη τα μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζει ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, μετά τα ευοίωνα αποτελέσματα της Vivendi. Η μετοχή της Ericsson ενισχύεται 2% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Credit Suisse First Boston σε ”υπεραπόδοση” από ”ουδέτερη”, στο πλαίσιο της προοπτικής αύξησης της ζήτησης για κινητή τηλεφωνία. Σημαντική άνοδο εμφανίζει και ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ολες οι δυτικοευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,37% στις 4.454 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 1,05% στις 3.908 μονάδες και ο CAC 0,58% στις 3.681 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη τα futures προοιωνίζουν ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall, εν αναμονή της ανακοίνωσης του υπουργείου Εμπορίου για την ανάπτυξη α’ τριμήνου. Δυναμική άνοδο παρουσιάζει η μετοχή της Coca Cola στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS για τη μετοχή του κολοσσού των αναψυκτικών σε ”αγορά” από ”ουδέτερη”.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι αμερικανικές μετοχές έχουν γίνει πιο ακριβές από τις ευρωπαϊκές μετά τα πρόσφατα κέρδη (ο δείκτης S&P έκλεισε χθες με άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση), αλλά ”αν επιβεβαιωθεί η ισχύς της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, αξίζει να πληρώσουμε τη διαφορά,” όπως αναφέρει κορυφαίος διαχειριστής της Atlas Capital Inversiones στη Μαδρίτη.

Οι αναλυτές περιμένουν επιβεβαίωση των δυνατών αναπτυξιακών ρυθμών της αμερικανικής οικονομίας από τη σημερινή προκαταρκτική εκτίμηση του ΑΕΠ α’ τριμήνου. Οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένουν ότι η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 4,5% σε ετήσια βάση κατά το α’ τρίμηνο, μετά το 4,2% της προηγούμενης περιόδου.

Σήμερα θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στην εβδομάδα μέχρι 22 Μαΐου, που προβλέπεται ότι υποχώρησαν στις 340.000 από 345.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v