Αισθητή βελτίωση κερδών για InterContinental Group

Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν τα κέρδη α’ τριμήνου της InterContinental, καθώς οι δαπάνες του φορέα της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας ξενοδοχείων στον κόσμο μειώθηκαν, ενώ η ζήτηση για δωμάτια ανέκαμψε από την περσινή βύθιση.

Αισθητή βελτίωση κερδών για InterContinental Group
Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν τα κέρδη α’ τριμήνου της InterContinental Hotels Group Plc, καθώς οι δαπάνες του φορέα της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας ξενοδοχείων στον κόσμο μειώθηκαν ενώ η ζήτηση για δωμάτια ανέκαμψε μετά την περσινή βύθιση.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στις 62 εκατομμύρια στερλίνες από 16 εκατ. στερλίνες ένα χρόνο πριν.

Η εταιρία, που ελέγχει 3.400 ξενοδοχεία στον κόσμο, προχωρά σε πώληση περιουσιακών στοιχείων και μείωση των δαπανών για να υποστηρίξει την ανάκαμψη από την τριετή βύθιση στον παγκόσμιο τουρισμό.

Η διεθνής ζήτηση για ταξιδιωτικές και τουριστικές υπηρεσίες ενδέχεται να αυξηθεί 5,9% κατά τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού.

Τα λειτουργικά κέρδη της InterContinental από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αυξήθηκαν 52% στο α΄ τρίμηνο, καθώς ο μέσος όρος εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκε 5,5% στις ΗΠΑ και 17% στην Αγγλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v