Vivendi: Αύξηση λειτουργικών κερδών 10%

Μειώθηκαν οι ζημιές και τα χρέη της Vivendi Universal στο α’ τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδα και περιορίστηκαν οι δαπάνες στην μονάδα κινητής τηλεφωνίας SFR. Τα λειτουργικά κέρδη του γαλλικού ομίλου ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών αυξήθηκαν 10% στα 930 εκατ. ευρώ.

Vivendi: Αύξηση λειτουργικών κερδών 10%
Μειώθηκαν οι ζημιές της Vivendi Universal στο α’ τρίμηνο του έτους, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδα και μειώθηκαν οι δαπάνες στην γαλλική μονάδα κινητής τηλεφωνίας SFR.

Ο όμιλος, που μέσα στον Μάιο πούλησε την αμερικανική μονάδα ψυχαγωγίας στο NBC της General Electric, ανακοίνωσε ότι οι καθαρές ζημιές στο εξεταζόμενο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 6 εκατ. ευρώ μετά από καθαρές ζημιές 319 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Τα λειτουργικά κέρδη του γαλλικού ομίλου ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών αυξήθηκαν 10% στα 930 εκατ. ευρώ, παραπάνω από τα 893 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές και έναντι 844 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν στα 5,97 δισ. ευρώ έναντι 6,23 δισ. ευρώ πέρσι.

Η Vivendi ανακοίνωσε επίσης ότι το χρέος της μέχρι τις 31 Μαρτίου ανερχόταν στα 11,6 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jean-Rene Fourtou έχει δηλώσει ότι το χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από τα 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, από την αιχμή των 35 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v