Τα εταιρικά κέρδη ωθούν τις ευρωαγορές (update)

Εχοντας αφομοιώσει σε ένα βαθμό την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σε επιχειρηματικές ειδήσεις και οι ευρωαγορές ”χτίζουν” πάνω στα χθεσινά κέρδη τους. Ενδιαφέρον για τον κλάδο τηλεπικοινωνιών, μετά τα αποτελέσματα της Vivendi που επιβεβαιώνουν τις θετικές εξελίξεις στον χώρο.

Εχοντας αφομοιώσει σε ένα βαθμό την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα σε επιχειρηματικές ειδήσεις και οι ευρωαγορές ”χτίζουν” πάνω στα χθεσινά κέρδη τους.

Η παρισινή αγορά αλλά και ο κλάδος τηλεπικοινωνιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αντλεί στήριξη από τα ευοίωνα αποτελέσματα της Vivendi που επιβεβαιώνουν τις θετικές εξελίξεις στον χώρο.

Η αγορά στο Λονδίνο υποστηρίζεται από τα αποτελέσματα της InterContinental και της Boots, της μεγαλύτερης αλυσίδας φαρμακείων στη Βρετανία, που ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών στο σύνολο του έτους της τάξης του 38% στις 412,6 εκατ. στερλίνες. Η μετοχή της Barclays, μολονότι η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α’ τριμήνου αυξήθηκαν ”ικανοποιητικά”, υποχωρεί 1,7% το πρωί στο Λονδίνο.

Τα πρωινά κέρδη των δεικτών στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται το μεσημέρι και ο δείκτης FTSE κινείται με άνοδο 0,47% στις 4.459 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,7% στις 3.685 μονάδες.

Ο DAX ενισχύεται 1,04% στις 3.907 μονάδες, εν αναμονή της ανακοίνωσης των προκαταρκτικών στοιχείων για την ανάπτυξη του ΑΕΠ και την ανεργία στην αμερικανική οικονομία. Εάν τα στοιχεία ικανοποιήσουν τις προσδοκίες, ο δείκτης προβλέπεται να ”δοκιμάσει” την αντίσταση των 3.930 μονάδων.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v