Σταθεροποίηση υψηλότερα στην Ασία

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών καθοδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στο Τόκιο, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι περισσότερες ασιατικές αγορές. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,2% στις 11.174,29 μονάδες.

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών καθοδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στο Τόκιο, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι περισσότερες ασιατικές αγορές.

Οι τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις, όπως η KDDI και η Vodafone Holdings K.K. εκτινάχθηκαν καθώς τρεις εταιρίες ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι θα αγοράσουν μερίδια στα τηλεφωνικά δίκτυα της χώρας.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,2% στις 11.174,29 μονάδες.

Στην υπόλοιπη Ασία το χρηματιστήριο της Νοτίου Κορέας αναρριχήθηκε 2,4% και του Χονγκ Κονγκ 1,7%. Οι δύο αγορές παρέμειναν χθες κλειστές λόγω αργίας. Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού κέρδισε 0,7% κλείνοντας στις 87,83 μονάδες.

Η KDDI, ενισχύθηκε 2,5% καθώς διεξάγει συνομιλίες με την Carlyle Group και την Kyocera για την πώληση του μεγαλύτερου τμήματος του μεριδίου της στην θυγατρική DDI Pocket, που διαθέτει φορητά τηλεφωνικά συστήματα στην ιαπωνική αγορά.

Η Vodafone Holdings, μονάδα της Vodafone Group, εκτινάχθηκε 5,6% στα 300.000 γεν μετά την προσφορά 300.000 γεν ανά μετοχή για την εξαγορά του μεριδίου στην ιαπωνική μονάδα που δεν της ανήκει ήδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v