Διατηρούν τα ισχυρά κέρδη οι ευρωαγορές

Η εκτόνωση στις ανοδικές τάσεις των τιμών του πετρελαίου και η εκτίναξη της Wall Street στην προηγούμενη συνεδρίαση ενέπνευσαν δυναμική ανάκαμψη στις ευρωαγορές. Τα προθεσμιακά συμβόλαια στις ΗΠΑ προοιωνίζουν πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα, καθώς αναμένονται κρίσιμα στοιχεία, με επίκεντρο τα αποθέματα βενζίνης.

Η εκτόνωση στις ανοδικές τάσεις των τιμών του πετρελαίου και η εκτίναξη της Wall Street στην προηγούμενη συνεδρίαση ενέπνευσαν δυναμική ανάκαμψη στις ευρωαγορές, με σημαντικά κέρδη για τις μετοχές που είναι πιο ευαίσθητες στον οικονομικό κύκλο, όπως η τεχνολογία και τα αυτοκίνητα.

Τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη συντηρούν τα σημαντικά κέρδη που εξασφάλισαν από το άνοιγμα της συνεδρίασης και ο δείκτης DAX ενισχύεται 1,38% στις 3.660 μονάδες, ενώ ο CAC 1,38% στις 3.660 μονάδες.

Τα κέρδη του FTSE στο Λονδίνο περιορίστηκαν ελαφρώς μετά την ανακοίνωση επιβράδυνσης της βρετανικής ανάπτυξης κατά το α’ τρίμηνο και ο δείκτης κινείται με κέρδη 0,33% στις 4.432 μονάδες.

Σημαντική άνοδο εμφανίζουν και οι ασφαλιστικές εταιρίες, μετά την ανακοίνωση ευοίωνων αποτελεσμάτων από τις Munich Re και Scandia αλλά και οι αεροπορικές εταιρίες, μετά την δημοσιοποίηση έρευνας που έδειξε βελτίωση στην κίνηση επιβατών τον Μάιο.

Για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ, τα προθεσμιακά συμβόλαια προοιωνίζουν ελαφρώς πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα, καθώς οι δείκτες θα επιχειρήσουν να αφομοιώσουν τα δυναμικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης.

Τις τάσεις στη συνέχεια της συνεδρίασης θα καθορίσουν τα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν το απόγευμα. Στο επίκεντρο τίθεται η ανακοίνωση για τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης, που θα επιδράσει στην πορεία των ενεργειακών αγορών, οι οποίες και καθορίζουν τις τελευταίες εβδομάδες τις κινήσεις στο σύνολο των χρηματιστηρίων.

Από το μακρο-οικονομικό μέτωπο, αναμένονται τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών. Οι αναλυτές περιμένουν ότι οι παραγγελίες υποχώρησαν 0,9%, εξαιτίας της μείωσης των παραγγελιών εμπορικών αεροσκαφών, μετά από αύξηση 5% τον Μάρτιο και 3,9% τον Φεβρουάριο.

Αργότερα, το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών και οι αναλυτές περιμένουν ότι η εν λόγω αγορά επέδειξε τάσεις σταθεροποίησης τον Απρίλιο, με πωλήσεις 1,2 εκατομμυρίων οικιών σε ετήσια βάση, έναντι 1,23 εκατ. σε ετήσια βάση τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v