Ευρωζώνη: Μικρή υποχώρηση για πλεόνασμα συναλλαγών

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 5,1 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, χαμηλότερα από το πλεόνασμα των 5,2 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Παρατηρήθηκαν καθαρές εκροές 23,9 δισ. ευρώ στις άμεσες και τις έμμεσες επενδύσεις, μετά από καθαρές εισροές 27,7 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Ευρωζώνη: Μικρή υποχώρηση για πλεόνασμα συναλλαγών
Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 5,1 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, χαμηλότερα από το πλεόνασμα (αναθεωρημένα στοιχεία) των 5,2 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το πλεόνασμα του Μαρτίου δημιουργήθηκε από πλεονάσματα στο εμπορικό (12,8 δισ. ευρώ) και το ισοζύγιο υπηρεσιών (0,1 δισ. ευρώ) και ελλείμματα στα ισοζύγια εισοδήματος (3,6 δισ. ευρώ) και μεταβιβάσεων (4,2 δισ. ευρώ).

Στο ισοζύγιο παρατηρήθηκαν καθαρές εκροές 23,9 δισ. ευρώ τον Μάρτιο στις άμεσες και τις έμμεσες επενδύσεις, μετά από καθαρές εισροές 27,7 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Οι καθαρές εκροές των άμεσων επενδύσεων ανήλθαν στα 22,6 δισ. ευρώ και οι εκροές των επενδύσεων χαρτοφυλακίου στα 1,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v