Αγγλία: Επιβράδυνση ανάπτυξης (0,6%) α’ τριμήνου

Η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο α’ τρίμηνο 2004, καθώς παρατηρήθηκε βύθιση στην βιομηχανική παραγωγή και επιβράδυνση της ανάπτυξης του κλάδου υπηρεσιών. Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 0,6% μετά από ανάπτυξη 0,9% στο δ’ τρίμηνο 2003.

Αγγλία: Επιβράδυνση ανάπτυξης (0,6%) α’ τριμήνου
Η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο α’ τρίμηνο 2004 για πρώτη φορά σε ένα έτος, καθώς παρατηρήθηκε βύθιση στην βιομηχανική παραγωγή και επιβράδυνση της ανάπτυξης του κλάδου υπηρεσιών.

Το βρετανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 0,6% στο πρώτο τρίμηνο μετά από ανάπτυξη 0,9% στο δ’ τρίμηνο του περασμένου έτους. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 0,7%.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, η οικονομία αναπτύχθηκε 3%, με τον ταχύτερο ρυθμό σε ετήσια βάση από το γ’ τρίμηνο 2000 και μετά από διεύρυνση 2,7% στο τελευταίο τρίμηνο 2003.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας έχει αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές από τον Νοέμβριο, μέχρι το 4,25%, φοβούμενη ότι η ισχύς της οικονομικής ανάπτυξης θα πυροδοτήσει πληθωρισμό.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Mervyn King, έχει δηλώσει ότι ανάπτυξη 0,6% στο τρίμηνο είναι συμβατή με σταθερό πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v