HVB: Τέλος στις συνομιλίες με Commerzbank

O γερμανικός τραπεζικός όμιλος HVB επιβεβαίωσε ότι εγκατέλειψε τις συνομιλίες για συγχώνευση με την ανταγωνιστική Commerzbank και ότι θα επικεντρωθεί στην βελτίωση της συνεργασίας με το δίκτυο αποταμιευτικών τραπεζών της χώρας.

HVB: Τέλος στις συνομιλίες με Commerzbank
O γερμανικός τραπεζικός όμιλος HVB επιβεβαίωσε ότι εγκατέλειψε τις συνομιλίες για συγχώνευση με την ανταγωνιστική Commerzbank και ότι επιλέγει να επικεντρωθεί στην βελτίωση της συνεργασίας με το δίκτυο αποταμιευτικών τραπεζών της χώρας, προκειμένου να αναβαθμίσει την παρουσία του στον χώρο των λιανικών τραπεζικών υπηρεσιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HVB Dieter Rampl δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την Commerzbank, μετά από πολλούς μήνες ποικίλων φημών για συνεργασία, έχουν τεθεί πλέον ”εκτός ατζέντας.”

Ο Rampl φημολογείται ότι είχε προσεγγίσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Commerzbank Klaus-Peter Muller από τα τέλη της περασμένης χρονιάς για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ο Rampl δήλωσε ότι δεν θα είχε νόημα να συνεργαστεί με την Commerzbank, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα έφερνε καμία αλλαγή στο μερίδιο της HVB στην λιανική τραπεζική αγορά της Γερμανίας. Η HVB κατέχει μερίδιο 4%-5% στην εν λόγω αγορά, συγκεντρωμένο κυρίως στη νότιο Γερμανία, ενώ η Commerzbank μερίδιο 6%-7%, που συγκεντρώνεται στην κεντρική Γερμανία.

Η HVB, δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα στη Γερμανία βάση ενεργητικού, θα δρομολογήσει τις δυνάμεις της στην κατεύθυνση της συγχώνευσης με τις αποταμιευτικές τράπεζες, ώστε να δημιουργήσει τον ισχυρότερο παίκτη στην γερμανική αγορά λιανικών τραπεζικών υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε ο Rampi, παράδειγμα για την HVB είναι η ιταλική Unicredito, που δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση μιας σειράς αποταμιευτικών τραπεζών με εμπορικές τράπεζες.

Οι αποταμιευτικές τράπεζες κυριαρχούν στην λιανική τραπεζική αγορά και οι εμπορικές τράπεζες θεωρούν ότι, εάν εξασφαλίσουν αυτό το μερίδιο αγοράς, θα βελτιώσουν αισθητά την κερδοφορία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v