”Παρθενικό” τρίμηνο ζημιών στην Ryanair

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία φθηνών εισιτηρίων της Ευρώπης, η Ryanair, εμφάνισε απώλειες στο δ’ τρίμηνο -στο πρώτο τρίμηνο με ζημιές από τον Μάιο 1997 - εξαιτίας του κόστους δημιουργίας νέων δρομολογίων και της πτώσης στις τιμές των εισιτηρίων.

”Παρθενικό” τρίμηνο ζημιών στην Ryanair
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία φθηνών εισιτηρίων της Ευρώπης, η Ryanair, εμφάνισε απώλειες στο δ’ τρίμηνο -στο πρώτο τρίμηνο με ζημιές από τον Μάιο 1997 που έκανε δημόσιες εγγραφές η εταιρία- εξαιτίας των δαπανών για την δημιουργία νέων δρομολογίων και της πτώσης στις τιμές των εισιτηρίων.

Οι καθαρές ζημιές στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε 31 Μαρτίου ήταν 3,3 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 45,3 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Οι ζημιές ήταν μικρότερες από τα 11,8 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 16% στα 22,8 εκατ. ευρώ, έναντι 192 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Michael O’Leary ανέφερε σε δήλωσή του ότι ”τη φετινή χρονιά χαρακτηρίζουν αντίξοες συνθήκες, όπως η αδυναμία της στερλίνας, ο πόλεμος στο Ιράκ, η απειλή των τρομοκρατικών επιθέσεων, η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και ο έντονος ανταγωνισμός στις τιμές.”

Η εταιρία προειδοποίησε τον Ιανουάριο ότι τα κέρδη της φέτος θα μειωθούν έως και 10%, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων θα πέσουν κατά έως και το ένα τρίτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v