Ανάκαμψη στις ευρωαγορές στον απόηχο της Wall

Ακολουθώντας τον ”βηματισμό” της Wall Street, που έκλεισε σε υψηλότερα επίπεδα παρά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε νέο ρεκόρ, οι ευρωαγορές εμφανίζουν ανοδικές τάσεις. Στο επίκεντρο ο κλάδος τηλ/νιών, που προβλέπεται να ευνοηθεί εάν επιβραδυνθεί η οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθώντας τον ”βηματισμό” της Wall Street, που έκλεισε σε υψηλότερα επίπεδα παρά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε νέο ρεκόρ, οι ευρωαγορές εμφανίζουν ανοδικές τάσεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,32% στις 4.436 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με κέρδη 0,42% στις 3.880 μονάδες και ο CAC με άνοδο 0,37% στις 3.637 μονάδες.

Μολονότι στις αγορές υπάρχουν αρκετές ελπίδες ότι η μέχρι στιγμής άνοδος στις τιμές του πετρελαίου δεν θα ανατρέψει την πορεία ανάπτυξης στη διεθνή οικονομία και την επιχειρηματική κερδοφορία, οι τιμές των καυσίμων θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ειδικά καθώς ξεκινά σήμερα η διήμερη σύνοδος του OPEC για τον καθορισμό της παραγωγής του προϊόντος.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στον κλάδο τηλεπικοινωνιών και ειδικά στις Deutsche Telekom και Telecom Italia, μετά την αναβάθμιση των μετοχών τους από τη Morgan Stanley σε ”υπερ-στάθμιση” από ”ίση στάθμιση”.

Ο οίκος αναβάθμισε και το σύνολο του τηλεπικοινωνιακού κλάδου σε ”ελκυστικό”, θεωρώντας ότι η εμφάνισή του θα είναι καλύτερη από εκείνη άλλων κλάδων εάν επιβραδυνθεί η οικονομική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v