Ανάκαμψη με τεχνολογικά κέρδη στις ευρωαγορές

Εχοντας πάρει μια ”ανάσα” με την προσπάθεια του OPEC να εκτονώσει τις ανοδικές τιμές του πετρελαίου, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις μακροοικονομικές κι επιχειρηματικές ειδήσεις και οι ευρωαγορές εμφανίζουν τάσεις ανάκαμψης σε υψηλότερα επίπεδα, με την υποστήριξη τεχνολογικών τίτλων.

Εχοντας πάρει μια ”ανάσα” με την προσπάθεια του OPEC να εκτονώσει τις ανοδικές τιμές του πετρελαίου, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις μακροοικονομικές κι επιχειρηματικές ειδήσεις και οι ευρωαγορές εμφανίζουν τάσεις ανάκαμψης σε υψηλότερα επίπεδα.

Στήριξη προσφέρει ο τεχνολογικός κλάδος, που ”ανακουφίστηκε” από τις ανακοινώσεις της Intel για τις προβλέψεις τριμήνου. Οι τεχνολογικοί τίτλοι όπως η STMicroelectronics και η Infineon Technologies κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Με απώλειες αντιδρά η μετοχή της Nestle στην προοπτική προσφοράς εξαγοράς της General Mills, ενώ πτωτικά κινείται και η BAE Systems μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Alvis που κατασκευάζει τα άρματα Challenger II.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την αμερικανική απασχόληση, το απόγευμα. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,07% στις 4.438 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,23% στις 3.926 μονάδες και ο CAC 0,21% στις 3.662 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v