Γερμανία: Εκτίναξη τιμών χονδρικής 3,6% τον Μάιο

Ο δείκτης τιμών χονδρικής στη Γερμανία αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό 3 ετών τον Μάιο, εξαιτίας της εκτίναξης στις τιμές εμπορευμάτων, όπως το πετρέλαιο και τα μέταλλα. Το κόστος αγαθών αυξήθηκε σε επίπεδο χονδρικής 3,6% έναντι του περασμένου έτους.

Γερμανία: Εκτίναξη τιμών χονδρικής 3,6% τον Μάιο
Ο δείκτης τιμών χονδρικής στη Γερμανία αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό τριών ετών τον Μάιο, εξαιτίας της εκτίναξης στις τιμές εμπορευμάτων όπως το πετρέλαιο και τα μέταλλα.

Το κόστος αγαθών αυξήθηκε σε επίπεδο χονδρικής 3,6% τον Μάιο έναντι του περασμένου έτους, με την μεγαλύτερη αύξηση από τον Απρίλιο 2001, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας. Τον Απρίλιο ο δείκτης είχε αυξηθεί 0,5%.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,1% τον Μάιο, με τον ταχύτερο ρυθμό δύο ετών, εξαιτίας της εκτίναξης στις τιμές πετρελαίου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε αύξηση της πρόβλεψης για τον πληθωρισμό στο 2,1% φέτος, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Τον Μάιο οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν στο ιστορικό ρεκόρ των 42,33 δολαρίων ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v