Νέα αύξηση ανέργων στη Γερμανία τον Μάιο

Η ανεργία στη Γερμανία επιδεινώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9.000 άτομα. Η αύξηση ήταν πάντως μικρότερη της αναμενόμενης, ενώ το ποσοσό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 10,5%.

Νέα αύξηση ανέργων στη Γερμανία τον Μάιο
Η ανεργία στη Γερμανία επιδεινώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9.000 άτομα.

Η άνοδος ήταν πάντως μικρότερη απ’όσο περίμεναν οι αναλυτές, που σε δημοσκόπηση του Market News ανέφεραν ότι προβλέπουν αύξηση κατά 17.000 ανέργους.

Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι άνεργοι στη δυτική Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.000 ενώ ο αριθμός των ανέργων παρέμεινε αμετάβλητος στην ανατολική Γερμανία. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 10,5%.

Τα στοιχεία, μη προσαρμοσμένα στους εποχικούς παράγοντες έδειξαν πτώση του αριθμού των ανέργων κατά 150.200 άτομα, στα 4.293 εκατομμύρια.

Ωστόσο, σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, η πτώση ήταν μικρότερη από την συνήθη που εκδηλώνεται τον μήνα Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε η εποχικά προσαρμοσμένη αύξηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v