Τεχνολογική άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται για πέμπτη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές έπειτα από την αναρρίχηση της Wall και υπό την καθοδήγηση τεχνολογικών εταιριών, χάρη σε δύο ευοίωνες συστάσεις για τον κλάδο από κορυφαίους οίκους αξιολόγησης.

Ανοδικά κινούνται για πέμπτη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, υπό την καθοδήγηση τεχνολογικών εταιριών, έπειτα από δύο ευοίωνες συστάσεις για τον κλάδο από κορυφαίους οίκους αξιολόγησης.

Η Merrill Lynch αναβάθμισε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων φέτος, ενώ η J.P. Morgan Chase αναβάθμισε τη σύσταση για τον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο, με αποτέλεσμα εταιρίες όπως η Nokia (+1,1%), η STMicroelectronics (+1%) και η ASML (+0,9%) να κινούνται σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα.

Η εκτίναξη των αμερικανικών δεικτών σε υψηλό έξι εβδομάδων υποστηρίζει τις ανοδικές τάσεις και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11% στις 4.496 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,33% στις 4.031 μονάδες και ο CAC 0,19% στις 3.729 μονάδες.

Η Merrill Lynch αναβάθμισε την πρόβλεψη για τις διεθνείς πωλήσεις κινητών κατά 5,2%, στις 602 εκατομμύρια συσκευές, χάρη στην τρίτη γενιά κινητής τηλεφωνίας. Η J.P. Morgan αναβάθμισε την ευρωπαϊκή τεχνολογία σε ”υπερστάθμιση”.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Air France (+1,3%), παρά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου Jean-Cyril Spinetta ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα προκαλέσουν πλήγμα στα κέρδη του αερομεταφορέα.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται ο τίτλος της Vivendi Universal (+0,4%), καθώς διεξάγει συνομιλίες με το υπουργείο Οικονομικών για τη μεταβολή του φορολογικού καθεστώτος στο οποίο υπόκειται, κάτι που θα αυξήσει τα καθαρά κέρδη και τη ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v