Ανοδος Nikkei 0,6% με εκτίναξη κινητής τηλεφωνίας

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο υπό την καθοδήγηση μετοχών κινητής τηλεφωνίας, μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης της Merrill Lynch για τις φετινές πωλήσεις συσκευών διεθνώς, την οποία ο οίκος εξηγεί με την στροφή των πελατών σε πιο σύγχρονα μοντέλα τηλεφώνων.

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο, υπό την καθοδήγηση μετοχών που σχετίζονται με τον κλάδο κινητής τηλεφωνίας, μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης της Merrill Lynch για τις φετινές πωλήσεις συσκευών διεθνώς, την οποία ο οίκος εξηγεί με την στροφή των πελατών σε πιο σύγχρονα μοντέλα τηλεφώνων.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,6% στις 11.508,75 μονάδες. Κέρδη απεκόμισαν και οι πετρελαϊκοί τίτλοι, καθώς η Nippon Oil ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει διύλιση αργού πετρελαίου εκ μέρους της PetroChina, δημιουργώντας προοπτική για νέες παραγγελίες από τους κινέζους παραγωγούς.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,6% στις 90,37 μονάδες. Ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν αντέδρασε με κέρδη στην ανακοίνωση αύξησης των εξαγωγών μεγαλύτερης από την αναμενόμενη, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ αναρριχήθηκε μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις Απριλίου.

Η Merrill Lynch αναβάθμισε την πρόβλεψη για τις πωλήσεις κινητών στο 2004 κατά 5,2% στα 602 εκατομμύρια τηλέφωνα. Για το 2005 η πρόβλεψη αναβαθμίστηκε στις 658 εκατ. συσκευές από 615 εκατ. συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v