Ευφορία στην Ασία, εκτίναξη Nikkei 2,8%

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, προκάλεσαν ευφορία στις μετοχές των εξαγωγέων στις ασιατικές αγορές. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με εκτίναξη 2,8% στις 11.439,92 μονάδες, με την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο της φετινής χρονιάς.

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας με τη μορφή σημαντικής βελτίωσης στην απασχόληση στις ΗΠΑ, προκάλεσαν ευφορία στις μετοχές των εξαγωγέων στις ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με εκτίναξη 2,8% στις 11.439,92 μονάδες, με την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο της φετινής χρονιάς.

Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν μετοχές εξαγωγέων όπως η Toyota Motor και η Samsung Electronics, αντλώντας στήριξη από την προοπτική αύξησης των εξαγωγών τους στην μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο δείκτης MESCI κέρδισε 3,2% στις 89,47 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν εκτινάχθηκε 3,3% μετά την σύσταση της Goldman Sachs προς τους πελάτες της να αγοράσουν μετοχές της νήσου, καθώς εκτιμά ότι ο δείκτης έχει περιθώρια αύξησης έως 30% στο ερχόμενο 12μηνο.

Οι βασικές δείκτες σε όλες τις ασιατικές αγορές έκλεισαν με κέρδη, πλην της Κίνας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. Η αγορά της Νέας Ζηλανδίας παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v