Υποτονικό κλίμα στις ευρωαγορές

Η επικείμενη αργία της Παρασκευής στη Wall Street προκαλεί χαμηλούς τζίρους στις ευρωπαϊκές συναλλαγές και η εμφάνιση των αγορών είναι μικτή.

Η επικείμενη αργία της Παρασκευής στη Wall Street προκαλεί χαμηλούς τζίρους στις ευρωπαϊκές συναλλαγές και η εμφάνιση των αγορών είναι μικτή.

Σύμφωνα με αναλυτές στο Λονδίνο, οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές είναι ανοδικές, αλλά ο χαμηλός όγκος συναλλαγών στρεβλώνει τη γενική εικόνα.

Ο δείκτης FTSE παραμένει αμετάβλητος στις 4.505 μονάδες, καθώς οι πιέσεις από τις δεικτοβαρείς πετρελαϊκές μετοχές αντισταθμίζουν τη θετική ψυχολογία που εμπνέει η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η χθεσινή άνοδος της Wall Street.

Ο DAX εμφανίζει ελαφρώς ανοδικές τάσεις με κέρδη 0,27% στις 4.029 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,16% στις 3.729 μονάδες.

Η Euro Disney άνοιξε με εκτίναξη 5,7% στα 37 σεντς μετά τη συμφωνία με τους πιστωτές της για επαναχρηματοδότηση του χρέους της.

Με άνοδο 3% άνοιξε και η Zeltia, φαρμακευτική εταιρία που πειραματίζεται σε θεραπείες του καρκίνου. Η εταιρία ήταν υποψήφια για απομάκρυνση από τον ισπανικό δείκτη IBEX 35, αλλά τελικώς δεν επελέγη. Οι φήμες ήθελαν τη φαρμακοβιομηχανία να αντικαθίσταται από την Antena 3 Television.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, η Royal Bank of Scotland, υποχωρεί 0,9%, καθώς δεν αναβάθμισε τις προβλέψεις για τα κέρδη α’ εξαμήνου, δηλώνοντας ότι ”θα ευθυγραμμιστούν” με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η ενεργειακή Endesa της Ισπανίας κερδίζει 0,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της σε ”υπερστάθμιση” από ”ουδέτερη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v