Νέο σχέδιο διάσωσης της Euro Disney

Η Euro Disney συμφώνησε σε σχέδιο επαναχρηματοδότησης με τους βασικούς πιστωτές της και την Walt Disney, αποτρέποντας έτσι την αδυναμία αποπληρωμής χρεών ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Οι πιστωτές και μέτοχοι του ομίλου θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία έως τις 31 Ιουλίου για να τεθεί σε εφαρμογή.

Νέο σχέδιο διάσωσης της Euro Disney
Η Euro Disney συμφώνησε σε σχέδιο επαναχρηματοδότησης με τους βασικούς πιστωτές της και την Walt Disney, αποτρέποντας έτσι την αδυναμία αποπληρωμής χρεών ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται σχέδιο για νέα δάνεια και χρηματοδότηση του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως ανακοίνωσε η Euro Disney χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Θα πρέπει όλοι οι πιστωτές και μέτοχοι να εγκρίνουν τη συμφωνία έως τις 31 Ιουλίου για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο της Ευρώπης φτάνει στο όριο του χρεοστασίου. Την προηγούμενη φορά, το 1994, διέσωσε την εταιρία η Walt Disney, που κατέχει το 39% των μετοχών της Euro Disney με την αγορά νέων μετοχών της εταιρίας.

Στην τελευταία διετία οι ζημιές της Euro Disney έφτασαν στα 89 εκατ. ευρώ εξαιτίας των δαπανών για την ολοκλήρωση νέου ψυχαγωγικού πάρκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v