Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές λόγω Greenspan

Ανοδικές τάσεις σημειώνονται στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του Alan Greenspan επαναφέρουν το σενάριο της ”ήπιας μεταβολής” των επιτοκίων, επιτρέποντας στους επενδυτές να τοποθετηθούν στην ανάπτυξη.

Ανοδικές τάσεις σημειώνονται στο σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, καθώς οι χθεσινές αποσαφηνίσεις του προέδρου της Federal Reserve αναφορικά με την αμερικανική νομισματική πολιτική, λειτούργησαν θετικά, για τις εταιρίες που βασίζουν την ενίσχυση των πωλήσεών τους στην επέκταση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του Alan Greenspan, πως ”ο πληθωρισμός δεν αποτελεί ανησυχία στην παρούσα φάση” επαναφέρουν τις παρελθούσες εκτιμήσεις για σταδιακή και ήπια νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ και ενθαρρύνουν τις τοποθετήσεις σε αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας, ήτοι σε μετοχές.

Ως εκ τούτου, ανοδικά κινούνται όλες οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, εκτός της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου, ενώ ενισχύονται οι μετοχές των εταιριών μεταλλευμάτων, τεχνολογίας, καθώς και των αερογραμμών, που συνεχίζουν την πορεία ανάκαμψης, μετά την συρρίκνωση των πετρελαϊκών τιμών.

Αναλυτικότερα, σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της BHP Biliton, της μεγαλύτερης εταιρίας ορυχείων του κόσμου, αυξάνοντας την αξία της κατά 1,7%. Έντονα ανοδικά κατά 3,5% κινείται η μετοχή της Alcatel, η οποία διαπραγματεύεται στα 11,63 ευρώ.

Ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης Dax 30 ενισχύεται κατά 0,5% στις 4006,96 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,84% στις 3.714,55, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει αύξηση 0,93% στις 4500,2 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, στα μακροοικονομικά στοιχεία, η αγορά αναμένει τη δημοσιοποίηση της βιομηχανικής παραγωγής και νέων κατοικιών Μαΐου στις ΗΠΑ, ενώ δεν έδειξε να αντιδρά στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση το Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v