Διευρύνονται οι απώλειες στην Ευρώπη

Διευρύνονται οι απώλειες στην Ευρώπη, λόγω φόβων υψηλής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Αρνητικοί πρωταγωνιστές είναι οι τίτλοι εταιριών οι πωλήσεις των οποίων επηρεάζονται από την οικονομική ανάπτυξη, όπως αυτές του τεχνολογικού κλάδου.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πρωταγωνιστές τους τίτλους εταιριών οι πωλήσεις των οποίων επηρεάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική ανάπτυξη, όπως αυτές του τεχνολογικού κλάδου.

Οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη προέρχονται κυρίως από τους φόβους αύξησης των επιτοκίων στην Αμερική, περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιταχύνεται.

Η Nokia υποχωρεί 1,8% στα 11,72 ευρώ, ενώ η ABB, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής εργοστασιακών ρομπότ, χάνει 2,4% στα 6,97 ελβετικά φράγκα.

Υποχώρηση 0,90% στις 4.443 μονάδες καταγράφει αυτή την ώρα ο FTSE-100, ενώ απώλειες της τάξης του 1,51% σημειώνει ο DAX, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.953,99 μονάδες. Ζημίες 1,41%, στις 3647,07 μονάδες, εμφανίζει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v