”Μετρημένη” άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωαγορές, ενώ πίεση ασκεί η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου, που αποδίδεται σε χτυπήματα ”σαμποτάζ” και υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Marks & Spencer και Deutsche Bank.

Με κέρδη μισής ποσοστιαίας μονάδας κινούνται στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω πιέσεων από τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου λόγω χτυπημάτων ”σαμποτάζ” και υποχώρησης των αμερικανικών αποθεμάτων.

Αρνητική είναι εξάλλου, σύμφωνα με τους αναλυτές, η επίδραση της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, η οποία δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη της.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Marks & Spencer, καθώς την Τετάρτη απέρριψε νέα αναθεωρημένη προσφορά εκ μέρους του Philip Green. Αυτή την ώρα ο τίτλος χάνει περίπου 1%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου και η κίνηση της μετοχής της Deutsche Bank, αφού δημοσιεύματα τη θέλουν να είναι έτοιμη να σφίξει του δεσμούς της με την CSFB.

Η ίδια η τράπεζα διέψευσε τις φήμες περί αναζήτησης εταίρου, δηλώνοντας ότι προτιμά να συνεχίσει την ”αυτόνομη επέκταση”.

Στο +0,10% και τις 4.495 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, καθώς η UBS εξέδωσε σύσταση ”αγορά” για την Dixons, ενώ άνοδο της τάξης του 0,36% εμφανίζει ο CAC 40 στις 3.727 μονάδες. Στο +0,20% και τις 4.011 μονάδες ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v