Μικτές εικόνα σε ευρωαγορές - futures της Wall

Μικτή είναι η εμφάνιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με κέρδη κυρίως για τους κλάδους οι οποίοι σχετίζονται πιο άμεσα με την διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας, όπως τα χημικά, τα αυτοκίνητα και τα ΜΜΕ. Αισιοδοξία στην Wall για την επιχειρηματική κερδοφορία β’ τριμήνου.

Μικτή είναι η εμφάνιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με κέρδη κυρίως για τους κλάδους οι οποίοι σχετίζονται πιο άμεσα με την διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας, όπως τα χημικά προϊόντα, ο χάλυβας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve για τον καθορισμό των αμερικανικών επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, καθώς και στις επικείμενες ανακοινώσεις επιχειρηματικών κερδών β’ τριμήνου και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Ο δείκτης FTSE κινείται με απώλειες 0,13% στις 4.499 μονάδες, με πτώση για τις τηλεπικοινωνίες και τον τραπεζικό κλάδο, τον οποίο πιέζουν τα αποτελέσματα της Lloyds.

Η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αγγλίας βάση ενεργητικού ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν τα κέρδη από τις δανειστικές δραστηριότητες. Αναλυτές εκτιμούν ότι στους ερχόμενους 6 με 9 μήνες, το ενδιαφέρον στην βρετανική αγορά θα επικεντρωθεί στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,56% στις 4.622 μονάδες, αντλώντας στήριξη σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο 3,5% της μετοχής της Deutsche Post. Στο Παρίσι ο CAC ενισχυεται 0,14% στις 3.746 μονάδες. Οι 12 από τους 17 βασικούς δείκτες των δυτικο-ευρωπαϊκών αγορών κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Stoxx 600 εμφανίζει η Telekom Austria (+8,6%), που αντιδρά θετικά στο δημοσίευμα ότι η μεγαλύτερη ελβετική τηλεφωνική εταιρία, η Swisscom AG, εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την εξαγορά του ισχυρότερου αυστριακού ομίλου και προτίθεται να πληρώσει έως 15 ευρώ ανά μετοχή.

Μικτό άνοιγμα, με ελαφρώς πτωτικές τάσεις για τον Dow Jones και ανοδικές για τον S&P, προοιωνίζουν τα futures της Wall Street. Στην αμερικανική αγορά επικρατεί αισιοδοξία ότι θα διατηρηθούν δυναμικοί ρυθμοί ανάπτυξης επιχειρηματικής κερδοφορίας στο β’ τρίμηνο.

Η Thomson Financial προβλέπει ότι οι εταιρίες του S&P 500 θα καταθέσουν σε μέσο όρο ανάπτυξη κερδών της τάξης του 20% στο εν λόγω τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v