Η Ahold Espana κλείνει 65 καταστήματα

Η Ahold Espana, μονάδα της ολλανδικής Ahold NV Royal, έχει ετοιμάσει στρατηγικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει την διακοπή της λειτουργίας 65 καταστημάτων κατά την ερχόμενη τετραετία, προκειμένου να βελτιωθεί η κερδοφορία της, σύμφωνα με δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας.

Η Ahold Espana κλείνει 65 καταστήματα
Η Ahold Espana, μονάδα της ολλανδικής Ahold NV Royal, έχει ετοιμάσει στρατηγικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει την διακοπή της λειτουργίας 65 καταστημάτων κατά την ερχόμενη τετραετία, προκειμένου να βελτιωθεί η κερδοφορία της, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Cinco Dias.

Το στρατηγικό σχέδιο για την Ahold Espana θα παρουσιαστεί στις εταιρίες εκείνες οι οποίες εκφράζουν ενδιαφέρον για την εξαγορά των 625 ισπανικών καταστημάτων της Ahold. Τα περισσότερα καταστήματα προβλέπεται να πωληθούν φέτος, αναφέρει το δημοσίευμα.

Την περασμένη εβδομάδα φημολογήθηκε ότι η JP Morgan ζήτησε από τους πιθανούς αγοραστές να καταθέσουν τρεις διαφορετικές προσφορές για τις ισπανικές επιχειρήσεις της Ahold: Μια για το σύνολο των καταστημάτων, μια άλλη για τα μαγαζιά των Κανάριων Νήσων και μια τρίτη για τα μαγαζιά της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Στους πιθανούς αγοραστές περιλαμβάνονται η El Corte Ingles, η Carrefour, η Alcampo της Auchan και οι εταιρίες επενδύσεων κεφαλαίων Apax και Permira.

Οι δεύτερες και τελικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου βάση του χρονοδιαγράμματος και η κλίμακα προσφορών προβλέπεται να κυμανθεί στα 530-600 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v