Vodafone Plc: Παραίτηση 2 σημαντικών CEO (update)

Η Vodafone Group ανακοίνωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής της ιταλικής μονάδας Vittorio Colao παραιτήθηκε και την θέση του θα αναλάβει ο νυν οικονομικός διευθυντής της Vodafone Italy. Χθες, ο όμιλος είχε διαψεύσει τις φήμες για παραίτηση, οι οποίες προκάλεσαν βύθιση της μετοχής σε χαμηλό 7μήνου. Παραίτηση και του επικεφαλής της Vodafone KK στην Ιαπωνία.

Vodafone Plc: Παραίτηση 2 σημαντικών CEO (update)
Η Vodafone Group ανακοίνωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής της ιταλικής μονάδας της, ο Vittorio Colao, παραιτήθηκε για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της RCS MediaGroup, του μεγαλύτερου ιταλικού ομίλου εκδόσεων και ΜΜΕ.

Τον Colao θα διαδεχθεί ο Pietro Guindani, που είναι σήμερα οικονομικός διευθυντής της Vodafone Italy καθώς και της περιοχής Νοτίου Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Ο Colao θα παραμείνει στη Vodafone μέχρι τα τέλη Ιουλίου για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των αρμοδιοτήτων του στον διάδοχό του, όπως διευκρίνισε η Vodafone.

Χθες, ο όμιλος κινητής τηλεφωνίας διέψευσε δημοσιεύματα περί αποχώρησης του Colao. Οι χθεσινες εκείνες φήμες βύθισαν την μετοχή της Vodafone Group σε χαμηλό 7 μηνών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Λονδίνο.

Σήμερα το μεσημέρι η μετοχή του ομίλου στο Λονδίνο χάνει 1 πένα επιπλέον στις 121-3/4, σε αντίθεση με το θετικό κλίμα που επικρατεί στην ευρύτερη αγορά και ειδικότερα στον τεχνολογικό κλάδο.

Η Dresdner Kleinwort Wasserstein αναφέρει σε σημερινή ενημέρωσή της προς τους επενδυτές ότι ”ο Colao απολαμβάνει μια εξαιρετικά καλή φήμη στην αγορά από την εποχή που η Mannesmann τον διόρισε CEO της Omnitel και η απουσία του θα γίνει αισθητή στους επενδυτές της Vodafone, αλλά τουλάχιστον αφενός δεν πήγε σε ανταγωνιστικό όμιλο κι αφετέρου η διαδικασία της διαδοχής του έχει προκαθοριστεί και προβλέπεται ομαλή.”

Πάντως η Vodafone Group έχασε κι άλλο ένα κορυφαίο στέλεχός της σήμερα, όταν Darryl Green, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Holdings KK, της ιαπωνικής μονάδας της Vodafone, κατέθεσε αιφνιδίως την παραίτησή του ”για προσωπικούς λόγους.” Την θέση του ανέλαβε άμεσα ο Brian Clark.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v