Πτώση ευρωαγορών στον απόηχο Wall και Ασίας

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τις απώλειες στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας. Η μετοχή της Royal Dutch/Shell υποχωρεί μετά τη σύσταση της UBS προς τους επενδυτές να περιορίσουν το επενδυτικό άνοιγμα στην εταιρία.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τις απώλειες στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,29% στις 4.489 μονάδες, ενώ ο DAX κινείται με πτώση 0,15% στις 3.983 μονάδες και ο CAC με 0,26% στις 3.730 μονάδες.

Η μετοχή της Royal Dutch/Shell υποχωρεί μετά τη σύσταση της UBS προς τους επενδυτές να περιορίσουν το επενδυτικό άνοιγμα στην εταιρία. Ο οίκος υποβάθμισε τον τίτλο του πετρελαϊκού κολοσσού σε ”ουδέτερο” από ”αγορά.”

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται και η μετοχή της France Telecom, μετά την ανακοίνωση ότι θέλει να συγκεντρώσει μέχρι 1,79 δισ. ευρώ από την πώληση μεριδίου στην μονάδα της ”Χρυσός Οδηγός.”

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Deutsche Post. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον γερμανικό Τύπο, η πώληση μετοχών της μονάδας Postbank έχει υπερκαλυφθεί μετά τη μείωση της τιμής προσφοράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προεγγραφές για την τραπεζική μονάδα της μεγαλύτερης ταχυδρομικής υπηρεσίας της Γερμανίας είναι διπλάσιες των προς διάθεση μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v