Ο Ifo πιέζει τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό πεδίο πέρασαν οι ευρωαγορές μετά την μικτή πρωινή εικόνα, όταν ο δείκτης εμπιστοσύνης Ifo για την γερμανική οικονομία παρουσίασε αιφνίδια πτώση. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα κρίσιμα macro από την Wall Street, τα τελευταία πριν την συνεδρίαση της Fed στις 30 Ιουνίου.

Σε αρνητικό πεδίο πέρασαν οι ευρωαγορές μετά την μικτή πρωινή εικόνα, όταν ο δείκτης εμπιστοσύνης Ifo για την γερμανική οικονομία παρουσίασε αιφνίδια πτώση, υπονομεύοντας την προοπτική επιτάχυνσης της ανάπτυξη στην οικονομία και τα επιχειρηματικά κέρδη.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα κρίσιμα σημερινά macro από την Wall Street, που θα αποτελέσουν το τελευταίο ”σημείο αναφοράς” της Fed πριν την συνεδρίαση για τον καθορισμό των αμερικανικών επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,24% στις 4.492 μονάδες, ενώ ο DAX κινείται στις 4.000 μονάδες με πτώση 0,15% και ο CAC στις 3.742 μονάδες με απώλειες 0,35%.

Οι 13 από τις 15 αγορές της Δυτικής Ευρώπης που λειτούργησαν σήμερα κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα. Τα χρηματιστήρια της Σουηδίας και της Φινλανδίας παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.

Οι απώλειες που κατέγραψε η μετοχή της Credit Suisse Group μετά την αιφνίδια αποχώρηση κορυφαίου στελέχους αντιστράφηκαν όταν ανακοινώθηκε η διαδοχή στον κορυφαίο όμιλο χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών και ο τίτλος κινείται με άνοδο 2,1%.

Πτώση 1,2% εμφανίζει η μετοχή της AstraZeneca μετά τις νέες επιθέσεις κατά του κορυφαίου φαρμάκου της Crestor. Πτώση σημειώνει και η μετοχή της GlaxoSmithKline μετά την υποβάθμιση της Citigroup στην μετοχής της σε ”διακράτηση” από ”αγορά”.

Στη Wall Street τα futures προοιωνίζουν τάσεις σταθεροποίησης, καθώς αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.

Αναλυτές αναφέρουν ότι ο όγκος των συναλλαγών στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στις 1,3 δισ. μετοχές την ημέρα αυτό το μήνα, 14% χαμηλότερα από τον μέσο όρο της αγοράς μέχρι στιγμής στο έτος, καθώς αρκετοί αναλυτές προτιμούν το περιθώριο ενόψει της συνεδρίασης της Fed στις 30 Ιουνίου. Η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων από το 1% που κινούνται σήμερα.

Τα μακρο-οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα προβλέπεται να δώσουν σημαντικές ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed. Το υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,4% σε ετήσια βάση κατά το α’ τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση του υπουργείου.

Για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένουν ότι παρέμεινε τον Ιούνιο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, στο 95 από 95,2 στην προηγούμενη μέτρηση.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών Μαΐου εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στις 6,5 εκατ. οικίες από 6,64 εκατ. στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v