Αισθητή ανάκαμψη ”κυκλικών” τίτλων στις ευρωαγορές

Χάρη στη δυναμική άνοδο κυκλικών μετοχών, όπως τεχνολογίας και πρώτων υλών, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα. Για τους βασικούς δείκτες της Wall Street τα futures προοιωνίζουν τάσεις σταθεροποίησης στο άνοιγμα, μετά τα χθεσινά κέρδη.

Χάρη στη δυναμική άνοδο κυκλικών μετοχών, όπως τεχνολογίας και πρώτων υλών, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα.

Η ASML Holding, η Infineon Technologies και η Alcatel οδηγούν την άνοδο του τεχνολογικού κλάδου, ενώ για στα κέρδη των εταιριών πρώτων υλών πρωτοστατούν η Rio Tinto και η BHP Billiton.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,46% στις 4.507 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 1,6% στις 4.008 μονάδες και ο CAC 1.06% στις 3.759 μονάδες.

Τόσο η τεχνολογία όσο και οι εταιρίες εμπορευμάτων εμφανίζουν ανάκαμψη στις τελευταίες έξι εβδομάδες, καθώς εμφανίζονται σαφείς ενδείξεις βελτίωσης της ζήτησης για τα προϊόντα τους.

Σε μια επιπλέον τέτοια ένδειξη, η J.P. Morgan Chase ανακοίνωσε την πρόβλεψη ότι η βιομηχανία ημιαγωγών θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στο β’ εξάμηνο του έτους καθώς και την επόμενη χρονιά.

Για την Wall Street τα futures προοιωνίζουν τάσεις σταθεροποίησης στο άνοιγμα, μετά τα χθεσινά κέρδη που οδήγησαν τους βασικούς δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου.

Η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες ενδείξεις για την κατάσταση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, πριν την κρίσιμη σύνοδο της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον καθορισμό των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι τα επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στα 340.000 την περασμένη εβδομάδα, ελαφρώς αυξημένα από τα 336.000 της προηγούμενης περιόδου αλλά πάντως κάτω από τον φετινό μέσο όρο.

Στις υπόλοιπες μακρο-οικονομικές ειδήσεις, αναμένεται αύξηση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Μαΐου κατά 1,5% μετά από πτώση 3,2% τον προηγούμενο μήνα.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών προβλέπεται, τέλος, ότι αυξήθηκαν στις 1.125.000 τον Μάιο, έναντι 1.093.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v