Ωθηση από Nasdaq στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο παραμένουν οι τεχνολογικοί τίτλοι μετά το μίνι ράλι του Nasdaq, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές εταιριών πρώτων υλών, μετά τη βύθιση των αποθεμάτων χαλκού και την εκτίναξη των προθεσμιακών συμβολαίων του εμπορεύματος.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη από το χθεσινό θετικό κλείσιμο της Wall Street.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι τεχνολογικοί τίτλοι μετά το μίνι ράλι του Nasdaq, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές εταιριών πρώτων υλών, μετά τη βύθιση των αποθεμάτων χαλκού και την εκτίναξη των προθεσμιακών συμβολαίων του εμπορεύματος.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,56% στις 4.511 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 1,41% στις 4.000 μονάδες και ο CAC 1,01% στις 3.757 μονάδες.

Η BHP, η μεγαλύτερη εταιρία μεταλλευμάτων και εξορύξεων στον κόσμο, ενισχύεται 0,9% μετά την απειλή απεργίας σε ορυχεία της Χιλής και τη βύθιση των αποθεμάτων του μετάλλου σε αρνητικό ρεκόρ επτά ετών στο Λονδίνο.

Η Rio Tinto εκτινάχθηκε 1,1% μετά την ανακοίνωση μεγάλης παραγγελίας σιδήρου από κινεζικές χαλυβουργίες.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, ο γερμανικός όμιλος Viva Media εκτινάχθηκε 4,7% μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Viacom, ιδιοκτήτριας και του MTV, ότι θα εξαγοράσει μερίδιο πλειοψηφίας στον γερμανικό όμιλο.

Η Porsche, η πιο κερδοφόρος αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, υποχωρεί 1,5% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Goldman σε ”υπο-εμφάνιση.”

Η STMicroelectronics ενισχύεται 1,6% μετά την ανακοίνωση της Finmeccanica, του ισχυρότερου αμυντικού ομίλου της Ιταλίας και μεγαλύτερου μετόχου της ST, ότι θα πωλήσει το 6% της εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών στην επενδυτική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v