Βύθιση News Corp. λόγω πιθανής ”εξόδου” από Σίδνεϊ

Με βύθιση αντέδρασε η News Corp., η εταιρία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση της Αυστραλίας, στην ανακοίνωση της S&P ότι θα αφαιρέσει την μετοχή του κολοσσού των ΜΜΕ από τους βασικούς εθνικούς δείκτες, εάν εγκριθεί η μεταφορά στην αγορά της Ν. Υόρκης.

Βύθιση News Corp. λόγω πιθανής ”εξόδου” από Σίδνεϊ
Την μεγαλύτερη πτώση ενός έτους σημείωσαν οι τιμές των μετοχών της News Corp., της μεγαλύτερης εταιρίας της Αυστραλίας βάση κεφαλαιοποίησης, όταν η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να αφαιρέσει τον κολοσσό των ΜΜΕ από τους βασικούς εθνικούς δείκτες.

Η News Corp., πέμπτος μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ στον κόσμο θα εκτοπιστεί από τους δείκτες S&P/ASX και θα συμπεριληφθεί στον αμερικανικό δείκτη S&P 500 για να αποφύγει τους διπλούς υπολογισμούς, εφόσον οι μέτοχοι του ομίλου εγκρίνουν την μεταφορά από το Σίδνεϊ στη Νέα Υόρκη.

Οι θεσμικοί επενδυτές που χρησιμοποιούν τους δείκτες S&P/ASX ενδέχεται να πουλήσουν τις μετοχές της News Corp. για να διευθετήσουν κατάλληλα τα χαρτοφυλάκιά τους. Οι κοινές και προνομιούχες μετοχές της News Corp. καταλαμβάνουν περίπου 7,5% του δείκτη S&P/ASX 200.

Ήδη οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις προεξοφλώντας την μεταφορά και οι κοινές μετοχές της News Corp. έχασαν 5,4% ενώ οι προνομιούχες 6,2%.

Με την πτώση των δύο τίτλων (που είναι η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο 2003, όταν η News Corp. πλήρωσε 6,6 δισ. δολ. για το 34% της Hughes Electronic) εξανεμίστηκαν 3,6 δισ. δολ. Αυστραλίας από την αξία της News Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v