Νέος οικονομικός διευθυντής στη Shell, από ΑΒΒ

Νέο οικονομικό διευθυντή επέλεξε η Royal Dutch/Shell, καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει το σκάνδαλο της υπερ-εκτίμησης των αποθεμάτων της. Την θέση θα αναλάβει από τις 4 Οκτωβρίου ο Peter Voser, πρώην οικονομικός διευθυντής του σουηδικού ομίλου μηχανολογικού εξοπλισμού ABB.

Νέος οικονομικός διευθυντής στη Shell, από ΑΒΒ
Η Royal Dutch/Shell επέλεξε νέο οικονομικό διευθυντή, καθώς προσπαθεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, μετά το σκάνδαλο της υπερ-εκτίμησης των αποθεμάτων της.

Την θέση θα αναλάβει από τις 4 Οκτωβρίου ο Peter Voser, πρώην οικονομικός διευθυντής του σουηδικού ομίλου μηχανολογικού εξοπλισμού ABB.

Ο προηγούμενος οικονομικός διευθυντής της Shell, Judy Boynton, παραιτήθηκε τον Απρίλιο, καθώς ο όμιλος υποχρεώθηκε να επανεκτιμήσει τέσσερις φορές τα πετρελαϊκά του αποθέματα, προκαλώντας οργή στον επενδυτικό κόσμο και μαζικές αποχωρήσεις στις ανώτερες κλίμακες της διοίκησης.

Ο Voser, πριν την ΑΒΒ, είχε εργαστεί στη Shell επί 20 χρόνια, εκτελώντας μεταξύ άλλων και χρέη διευθυντή λογιστηρίου του ομίλου, ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο και τη Χάγη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v