Σαρωτικές αλλαγές στην Credit Suisse Group

Δραματική ήταν η τελευταία συνέλευση του δ.σ. της Credit Suisse Group, καθώς ο ένας εκ των CEO, John Mack, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί λόγω διαμάχης για το αν έπρεπε ο όμιλος να προχωρήσει σε συγχώνευση ή όχι. Παράλληλα αποφασίστηκε διαχωρισμός σε τρεις βασικές μονάδες και επιστροφή της έδρας στη Ζυρίχη.

Σαρωτικές αλλαγές στην Credit Suisse Group
Με δραματικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η τελευταία συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της Credit Suisse Group στη Νέα Υόρκη, καθώς ο ένας εκ των CEO, John Mack, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί μετά από διαμάχη με το συμβούλιο για το αν έπρεπε ο όμιλος να προχωρήσει σε συγχώνευση με άλλο οίκο.

Παράλληλα αποφασίστηκε απλούστευση της οργάνωσης των επιχειρήσεων της Credit Suisse, επιστροφή της έδρας της στη Ζυρίχη και εγκατάλειψη του μοντέλου ”bancassurance”.

Ο John Mack δήλωσε ότι θα αποχωρήσει τον επόμενο, καθώς σύμφωνα με τις εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal διαφώνησε και μάλιστα έντονα με το υπόλοιπο δ.σ. όσον αφορά τον στρατηγικό προσανατολισμό του ομίλου.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου, Walter Kielholz, τόνισε ότι ”σε αυτό το σημείο δεν μας ενδιαφέρει συγχώνευση με άλλον χρηματο-οικονομικό οίκο.”

Η Credit Suisse Group θα χωριστεί σε τρεις βασικές επιχειρηματικές γραμμές: επενδυτικές τράπεζες και διαχείριση κεφαλαίων, που θα υπαχθούν την Credit Suisse First Boston, διεθνές private banking και επιχειρηματικός και καταναλωτικός δανεισμός στην Ελβετία που θα υπαχθούν στην Credit Suisse και ασφάλειες που θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Winterthur.

Μετά τη διοικητική αλλαγή, η Oswald Grübel θα παραμείνει μόνος διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse Group από τις 13 Ιουλίου. Ο 59χρονος Mack συμφώνησε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει στις 12 Ιολίου.

Ο Brady Dougan θα αντικαταστήσει τον Mack ως διευθύνων σύμβουλος της CSFB και ο Walter Berchtold θα αναλάβει CEO της τραπεζικής μονάδας της Credit Suisse. Ο Leonhard Fischer θα αναλάβει την Winterthur και όλοι θα αναφέρονται στον Grübel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v