Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω Wall

Πιέσεις ασκεί στις ευρωαγορές η χθεσινή αδύναμη συνεδρίαση στη Wall Street. Στο επίκεντρο μετοχές του φαρμακευτικού, αλλά και του χρηματοοικονομικού κλάδου. Μειωμένο το ενδιαφέρον σε LSE, λόγω του αποκλεισμού της Εθνικής Αγγλίας από το Euro 2004.

Πιέσεις καταγράφονται στους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες, καθώς η επενδυτική ψυχολογία επηρεάζεται από τη χθεσινή αδυναμία της Wall Street.

Στο επίκεντρο του σημερινού ενδιαφέροντος, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, θα βρεθούν οι μετοχές της CSFB, εν μέσω φημών για αποχώρηση του John Mack, συν-διευθύνοντος συμβούλου, σε συνέχεια των διαφωνιών του με το Δ.Σ., το οποίο εκτίμησε ότι ο οίκος δεν πρέπει να επιδιώξει συγχώνευση.

Εξάλλου αρνητική αναμένεται η συνεδρίαση για τις φαρμακοβιομηχανίες, καθώς η AstraZeneca βρίσκεται για μία ακόμη φορά αντιμέτωπη με το αίτημα συνδέσμου καταναλωτών για απόσυρση φαρμάκου της για τη χοληστερίνη.

Μειωμένο εκτιμούν αναλυτές ότι θα είναι το ενδιαφέρον στη βρετανική αγορά, κάτι που συσχετίζουν με τον χθεσινό αποκλεισμό της Εθνικής Αγγλίας από τα ημιτελικά του Euro 2004.

Στο -0,09% και τις 4.499 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 0,03% εμφανίζει ο CAC 40, στις 3.754 μονάδες. Στο +0,21% και τις 4.015 μονάδες ο Dax.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v