ΗΠΑ: Υπεράνω των εκτιμήσεων τα επιδόματα ανεργίας

Σημαντική ενίσχυση καταγράφηκε στον αριθμό των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, στην τελευταία ένδειξη από την αγορά εργασίας πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed στις 30 Ιουνίου, ενώ μειώθηκαν και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάιο.

ΗΠΑ: Υπεράνω των εκτιμήσεων τα επιδόματα ανεργίας
Σημαντική ενίσχυση καταγράφηκε στον αριθμό των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, στην τελευταία ένδειξη από την αγορά εργασίας πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed στις 30 Ιουνίου, ενώ ενισχύθηκαν και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάιο.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 13.000, στις 349.000. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ενίσχυση στις 340.000, από τον αριθμό των 336.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Επισημαίνεται, πως οι ενδείξεις για βελτίωση στην αγορά εργασίας πριν από τρεις μήνες, ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που οδήγησε σε ενίσχυση των προσδοκιών για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, εδώ και τέσσερα χρόνια.

Στο μέτωπο των παραγγελιών διαρκών αγαθών, το μακροοικονομικό μέγεθος μειώθηκε κατά 1,6% έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για ενίσχυση κατά 1,5%. Τον Απρίλιο, οι παραγγελίες είχαν σημειώσει πτώση κατά 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v