”Βύθιση” του δείκτη Ifo στη Γερμανία τον Ιούνιο

Ο δείκτης οικονομικού κλίμακος Ifo βυθίστηκε τον Ιούνιο στη Γερμανία στο 94,6 και σε χαμηλά εννέα μηνών, αισθητά χαμηλότερα από το αναθεωρημένο 96 του μηνός Μαΐου και τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι σε έρευνα του πρακτορείου AFX προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 96,4.

”Βύθιση” του δείκτη Ifo στη Γερμανία τον Ιούνιο
Ο δείκτης οικονομικού κλίμακος Ifo βυθίστηκε τον Ιούνιο στη Γερμανία στο 94,6, αισθητά χαμηλότερα από το αναθεωρημένο 96 του μηνός Μαΐου και τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι σε έρευνα του πρακτορείου AFX προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 96,4.

Ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών υποχώρησε στο 96 από το 97,7 του Μαΐου, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στο 93,2 από 94,4.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες που συνιστούν το βαρόμετρο για την κατάσταση και τις προοπτικές της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης υποχώρησαν και το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστησαν οι λιανικές πωλήσεις.

Ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου Ifo Sinn τόνισε μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας ότι η γερμανική ανάκαμψη δεν έχει ακόμη ”μια ευρεία και σταθερή βάση.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v