Τα blue chips υποχώρησαν στη Wall Street

Απώλεσαν τα ενδοσυνεδριακά κέρδη τους οι περισσότερες μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν σε χαμηλότερα επίπεδα και μόνο τον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, να ”κρατά χαρακτήρα”.

Απώλεσαν τα ενδοσυνεδριακά κέρδη τους οι περισσότερες μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν σε χαμηλότερα επίπεδα και μόνο τον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, να ”κρατά χαρακτήρα”.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η υποχώρηση αποτελεί σημάδι προσοχής και ανησυχίας από τους επενδυτές. ”Βρισκόμαστε σε ένα απόγευμα Παρασκευής, με ένα σαββατοκύριακο που ο Πρόεδρος Bush θα βρίσκεται στο εξωτερικό και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Paul Mendelsohn, αναλυτής στην Windhar Financial Services.

Νωρίτερα, μετά και από θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, οι τρεις βασικοί δείκτες του NYSE κινούνταν σε υψηλότερα επίπεδα, με τοποθετήσεις σε μετοχές τεχνολογικών εταιριών και σε μετοχές με επιχειρηματικές ειδήσεις.

Ανοδική τάση σημειώθηκε στις μετοχές των αεροπορικών εταιριών, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, των εταιριών παραγωγής ημιεπεξεργαστών, των χημικών εταιριών και των εταιριών που σχετίζονται με το internet. Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε ο φαρμακευτικός κλάδος μετά από δυσάρεστες για τις εταιρίες, εξελίξεις στο χώρο των φαρμάκων. Τον κλάδο συμπαρέσυραν οι μετοχές των Pfizer (-1,4%) και El Lilly (-1,7%).

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Nike ενισχύθηκε κατά 4,5% μετά από ανακοίνωση της εταιρίας για κερδοφορία τετάρτου τριμήνου που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον Dow Jones, σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Johnson&Johnson και Merck.



Στις μετοχές των εταιριών υψηλής τεχνολογίας, τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσίασε η μετοχή της Oracle, με 3,5%.



Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 10.371,84 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,69%. Ο S&P 500 κινήθηκε επίσης χαμηλότερα, στις 1.134,32 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 0,55% ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,49%, στις 2.025,47 μονάδες.

Η Εθνική υποχώρησε κατά 1,92% στα 4,39 δολάρια, κέρδη 2,24% κατέγραψε ο ΟΤΕ, στα 6,39 δολάρια, ενώ η 3Ε ενισχύθηκε κατά 3,30% στα 24,41 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις σημειώθηκαν στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται στις 4.494,1 μονάδες, με απώλειες της τάξεως του 0,2%, τον γαλλικό CAC 40 στις 3.742,38 μονάδες να υποχωρεί κατά 0,36% και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ενισχύεται κατά 0,16% στις 4.013,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v