Η τεχνολογία στο επίκεντρο της Wall Street

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι περισσότερες μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς σημειώνεται επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον, με επίκεντρο τις μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι περισσότερες μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς σημειώνεται επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον, με επίκεντρο τις μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας.

Η ανοδική τάση σταθεροποιήθηκε μετά από διστακτικό άνοιγμα, λόγω των τελικών μετρήσεων του ΑΕΠ α’ τριμήνου στις ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν μικρότερη ανάπτυξη από ότι αναμενόταν. Ωστόσο, η αρχική αβεβαιότητα εξανεμίσθηκε, μετά και από τις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και σημειώνονται τοποθετήσεις σε μετοχές τεχνολογικών εταιριών και σε μετοχές με story.

Ανοδική τάση σημειώνεται στις μετοχές των αεροπορικών εταιριών, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, των εταιριών παραγωγής ημιεπεξεργαστών, των χημικών εταιριών και των εταιριών που σχετίζονται με το internet. Πιέσεις δέχεται ο φαρμακευτικός κλάδος μετά από δυσάρεστες για τις εταιρίες, εξελίξεις στο χώρο των φαρμάκων.

Αναλυτικότερα, η τιμή της μετοχής της Pfizer μειώνεται κατά 1,2% μετά από δημοσίευμα της New York Times, σύμφωνα με το οποίο, το φάρμακο Aricept, που χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση της νόσου Alzheimer και κατασκευάζεται από την εταιρία Pfizer, δεν καθυστερεί την ανάπτυξη της νόσου και την ανάγκη νοσοκομειακής υποστήριξης.

Απώλειες 1,5% σημειώνει και η μετοχή της φαρμακευτικής El Lilly μετά από ανακοίνωση πως το αντικαταθλιπτικό Cymbalta θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει για ένα επιπλέον τρίμηνο, λόγω καθυστερήσεων στην έγκρισή του από τις αρμόδιες αρχές.

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Nike ενισχύεται κατά 3,5% μετά από ανακοίνωση της εταιρίας για κερδοφορία τετάρτου τριμήνου που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις μετοχές των εταιριών υψηλής τεχνολογίας, είναι χαρακτηριστικό πως ενισχύονται οι 8 εκ των 10 εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης του δείκτη Nasdaq. Τα μεγαλύτερα κέρδη, παρουσιάζει η μετοχή της Oracle, με 3%.



Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 10.441,66 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,01%. Ο S&P 500 κινείται επίσης οριακά, στις 1.141,54 μονάδες με κέρδη της τάξεως του 0,08% ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq ενισχύεται κατά 0,59%, στις 2.027,38 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις σημειώθηκαν στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται στις 4.494,1 μονάδες, με απώλειες της τάξεως του 0,2%, τον γαλλικό CAC 40 στις 3.742,38 μονάδες να υποχωρεί κατά 0,36% και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ενισχύεται κατά 0,16% στις 4.013,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v